Moringa

Moringa
Moringa oleifera from Tenerife

31.10.17

Ett halmstrå kan bryta åsnans rygg - för mycket av det goda kan också vara för mycket

Många verkar beställa moringa. Det verkar också att man numera kan köpa den nästan var som helst. Moringa har blivit "mode". Men - hur många människor har bekantat sig lite med moringa innan de lägger detta dundermedel  i högen av sina hälsoprodukter. 

Många människor kanske fortsätter att ta alla sina vitaminpiller, som ofta är t o m konstgjorda (eftersom de är "billigare"). Många kanske också tar en mängd olika läkemedel och tillsatser som föreskrivits av en läkare.

Men t ex hur många läkare, terapeuter, apotekare vet om och är insatta i moringa och dess egenskaper. Här på min hemö har jag naturligtvis frågat och kollat lite. Jag har träffat två läkare som känner till existensen av moringa och dess egenskaper. Kanske, och förhoppninsvis, finns det fler...

Och de människor som tar sina sju olika vitaminer per dag och fortsätter med dem samtidigt som de börjar ta moringa. Eller de som bara tar huvudvärkstabletter. För att inte tala om alla dem som har andra läkemedel. T ex de som tar blodtunnade mediciner ska var mycket försiktiga med moringa och alltid tala med sin läkare innan de börjar ta moringa

I Claus Bartans bok - Moringa Oleifera - är några sidor dedikerade till detta, dvs hur man börjar använda moringa och vad som är viktigt att känna till i det sammanhanget.

Visserligen kan det sägas att generellt sett har inte intag av moringa, inte ens i större mängder, visat skapa problem, eftersom kroppen kan anpassa sig och upprätthålla balansen..
Men för mycket kan ibland ändå vara för mycket, dvs i de fall då man fortsätter med oförändrad mängd vitamintillskott och mediciner samtidigt som man lägger moringa till kosten. Minst två saker måste man känna till och komma ihåg. Nämligen att moringa innehåller alla vitaminer, spårämnen, aminosyror, mineraler som kroppen behöver anpassat enl den individuella kroppens egna behov. Det vill säga, att man inte behöver sina tidigare vitaminstillskott.  Moringa gör kroppen dessutom mer alkalisk, så det behövs inget extra för det heller. Det andra som man ska hålla i minnet är att moringa innehåller zeatin, vilket stärker effekten av allt som man tar, inklusive mediciner. (bl a just dessa blodtunnande)

Därför är det viktigt att tex de som är under medicinsk behandling och tar olika läkemedel, noga kollar vilka biverkningar möjligen kan uppstå. Då ska man allra helst konsultera en duktig terapeut som är insatt i vitalämnen, eller en apotekare. Terapeuten kan tex testa med hjälp av kinesologin hur kroppen svarar på moringa eller/och till mediciner och kombinationen av dem. Det finns också en hel del av olika slags testningsredskap som kan användas.

Det är därför bäst att börja ta bara lite moringa och öka mängden gradvis och samtidigt observera hur kroppen reagerar. Kroppen vet vad som är bara för den och vad som inte är det.

Om man nu mycket entusiastiskt har börjat hälla i sig stora mängder av moringa och tack vare detta har fått olika symtom och svårigheter, då ska man omedelbart sluta ta moringa. Sedan kan man så småningom börja på nytt, men ENDAST MED EN LITEN MÄNGD OCH LåNGSAMT ÖKA DEN.

En anledning till detta problem är att kroppen av en västerländsk människa vanligtvis är så full av olika toxiner och kemikalier att den inte kan klara av att ta emot "hälsosam" föda, annat än i långsam takt. Annars kan utrensningsreaktioner bli kraftiga.

Jag har skapat för Facebook gruppen "Min Moringa" där brukar jag berätta mer om moringa och andra saker som har med Tenerifes moringa att göra.

Produktinfo + beställningar


Oktober 2017, © Gracia Penttinen. 
Denna artikel kan delas fritt vidare, men endast om  texten behålls i sin helhet utan att ändra den, och att namnet till författaren  - Gracia Penttinen - och denna blogg anges

Mer om moringa på svenska
Mirakelträdet Moringa odlas i Güímardalen på Tenerife
När moringa kom till Jorden
Om zeatin och moringa
Moringa och lagen om luftens renhet på Kanarieöarna
Moringa – mirakeltäd och undomens källa – växer på Tenerife
Solen, månen, maya och Tenerifes moringa
Moringa för seniorer - Moringa kan vara en välsignelse vid högre ålder
En ängel i växtform –utdrag och iakttagelser
Substitut för bröd – av frön och moringa
Varför väljer jag Tenerifes moringa och också rekommenderar den
Hur man kan odla moringa hemma i en kruka
Hur man använder moringa inom den traditionella läkekonsten
MoringaPark i Güímardalen på Teneriffa
Moringafrön kan användas på flera sätt
MTT - källan till ungdom och vitalitet
Om pris och kvalitet – billiga moringaprodukter är inte alltid de billigaste
Om MTT- kapslarna och telomererna
Ny klassificering för MoringaGardens basprodukter
Nyttig tarmbakterie och Moringa bladpulver i samma kapsel
Om telomererna och MTT-kapslarna
Om problem med prostata och hur man kan lindra dem
Moringas värmekrav
Tenerifes moringa och hjärtchackra
Moringa, cancer och förebyggandet av cancer
Moringa användare berättar
Nya produkter i MoringaGarden
Personlig erfarenhet: Moringa och MTT-kaplarna har en positiv påverkan på hälsan
Värdens mest värdefulla olja pressas av moringafrön
Sommarmalört, artemisia annua, som motmedel vid fästingbett  

Några kriterier vid val av moringaprodukter
Kände du till, att man kan rena vatten med moringafrön? 

Ett halmstrå kan bryta åsnans rygg
Namnförändringar i MoringaGardens sortiment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar